Wat gaat er toch allemaal om in die hoofden van de vakantieganger?
Als coach ben ik voorbereid op allerlei soorten stress, frustraties en teleurstelling die zich kunnen voordoen in wat voor situatie dan ook. Als coach ben ik ook gewend dat mensen zelf een afspraak met me maken in mijn praktijk als ze willen praten over hun situatie. Of het nu over het werk gaat of over hun privésituatie.
Dit is anders op het recreatiepark. Hier mag ik contact maken met mensen die in het ‘normale’ leven nooit een coach of andere hulp zouden inroepen. De ‘ik los het zelf wel op’-mensen… de ‘kost wat kost… ik zal genieten’-mensen… de ‘ik kom voor m’n rust’-mensen… en de ‘ik heb nooit problemen’-mensen.
Boeiend. Voor mij als coach/counsellor een uitdaging. Toch intrigeert mij het wat er dan in die hoofden omgaat. Hoe er gedeald wordt met situaties die vakantie op een recreatiepark met zich meebrengen.
Het hek om het huis wordt vervangen door het beukenhaagje wat tussen de kampeerplekken staat. De voordeur is een rits van een voortent. En verder leef je buiten en is je gezinsleven voor iedereen te zien en te horen. De spulletjes van thuis worden meegenomen en een nieuw tijdelijk thuis wordt gemaakt.
De regeltjes en gewoonten van thuis gelden ook op deze tijdelijke plek. Of juist niet..en mag opeens alles tijdens deze 2 weken. Al met al… verandering dus. Maar een paar basisvoorwaarden zijn voor bijna alle gasten hetzelfde als het gaat om te kunnen ontspannen.
Als de reis maar voorspoedig verloopt, als internet het maar doet, als het maar niet regent, als we maar leuke buren hebben, als de kinderen het maar naar hun zin hebben… En GEEN IRRITATIE!!!!

En als de irritatie zich toch aandient dan kan ik als coach contact maken en kan ik onderzoeken of er iets gedaan kan worden aan de irritatie. En het leuke is, dat dat meestal lukt.

Lees mijn ervaringen hier…